Japan
 
Kyoto was duizenden jaren de keizerlijke hoofdstad van Japan. Tot in 1868 de moderne hoofdstad van Japan Tokyo werd. In Kyoto heb je veel bezienswaardigheden om te bezoeken
 
Bezienswaardigheden Kyoto
 
Kinkaku-ji
 Kinkaku-ji betekend “het gouden paviljoen”. Door de locatie van de gouden tempel tussen de groene bomen en aan de prachtige vijver geeft dit een onwerkelijk plaatje weer dat je nergens anders op de wereld zal vinden. Vooral in de winter komen de kleuren mooi uit omdat de gouden muren natuurlijk gigantisch afsteken tegen de sneeuw en bruin/groene bomen. De tempel was niet altijd van goud en om eerlijk te zijn is hij dit pas sinds enkele jaren, vanaf 1955 om precies te zijn. Naast het gouden paviljoen kent Kyoto ook het zilveren paviljoen die ook in onze lijst met Kyoto’s top bezienswaardigheden voorkomt.
 
Ginkaku-ji
Hoog in de lijst met top tempels die je kan bezichtigen in Kyoto staat natuurlijk ook de Ginkaku-ji of ook wel bekend als het zilveren paviljoen. De officiële naam van Ginkaku-ji is Jisho-ji wat vrij vertaald naar het Nederlands “de tempel van de schrijnende genade” betekend. Deze tempel was vroeger een buitenhuis van een machtige krijgsheer, maar werd na zijn dood al snel een tempel gewijd aan het Zen Boeddhisme. Een grappig detail aan deze tempel is dat in vergelijking met de tempel Kinkaku-ji, die geheel in goud is gewikkeld, deze tempel geen spoor van zilver bezit, op zijn naam na dan.
 
Kokedera
Japan herbergt een aantal mooie tuinen. Deze typische Japanse tuinen zijn precies zo ingericht dat alle chi goed kan door vloeien en bezoekers helemaal tot rust kunnen komen. Hieronder zijn in onze ogen de mooiste tuinen van Japan beschreven.
 
Kinkaku-ji
Ginkaku-ji
Kokedera
Maak simpel je website Eigen site maken